otrdiena, 2014. gada 4. novembris

Kā nodzīvot ilgu un laimīgu dzīvi? 

Lasi dzeju. 
Lai dzīvotu ilgāk, trenē savas smadzenes. Ja nav iespējas mācīties, tad arī krustvārdu mīklu minēšana ir pietiekami labs treniņš. Gribi sarežģītāku izaicinājumu – lasi grāmatu, kas apgriezta ar kājām gaisā. Biežāk lasi dzejoļus.
 
Izmet skaļo modinātāju.
 Savukārt japāņu zinātnieki cilvēkiem, kas cieš no hroniska paaugstināta asinsspiediena, iesaka izvairīties no trokšņa. Tas var izraisīt sirds infarktu. Nelietojiet mājās skaļi un nejauki zvanošus modinātājus, tējkannas ar svilpi un pulksteņus ar dzeguzi.
   
Neklausies citu viedokļos. 
 Centieties neiespaidoties no apkārtējo viedokļa. Jo mazāk uztrauksies par to, ko par tevi domā citi, jo mierīgāk nodzīvosi veselīgu dzīvi. Ieteikts pat interesants treniņš, kā mācīties neietekmēties no citu domām – braucot sabiedriskajā transportā, skaļi atkārto pieturu nosaukumus. Protams, ka sākumā uz tevi visi skatīsies kā uz dīvainīti, bet ar laiku pieradīsi un svešinieku domas tevi vairs neuztrauks.
   
Ēd šokolādi.  
Ja esi saldumu cienītājs, izvēlies šokolādi. Tumšajā šokolādē ir antioksidants polifenols, kas samazina sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanu risku.
 
Ievies hobiju.
  Lielākā daļa cilvēku, kas nodzīvojuši garu mūžu, vienmēr ar kaut ko kaislīgi aizrāvušies, viņiem bija mērķi dzīvē un viņi neļāva sev grimt pesimistiskās pārdomās par dzīves īslaicību. Pat 60 un 70 gados var sākt apgūt jaunu valodu, mācīties braukt ar auto vai studēt augstskolā.
 
Klausies klasisko mūziku! 
Pierādīts, ka klasiskā mūzika labvēlīgi ietekmē cilvēka nervu sistēmu. Piemēram, Bēthovena simfonijas palīdz noņemt spriedzi pēc grūtas darba dienas un stabilizē asinsspiedienu.
 
Uzturies saulē.  
Nepalaid garām depresijas pazīmes. Depresija ir zīme, ka organisms var saslimt ar daudzām nopietnām, smagām fiziskām saslimšanām. Lai izvairītos gan no depresijas, gan citām slimībām, meklē iespēju pavadīt pēc iespējas vairāk laika saulē, padomā par D vitamin papildus devu. Tas uzlabo omu un samazina diabēta risku.
 
Dejo salsu! 
 Franču zinātnieki par veselīgāko deju atzinuši salsu – tā atbrīvo no astmas un uzlabo mugurkaula stāvokli.

Ticēt vai neticēt šiem padomiem, protams, katra paša darīšana, bet neviens no tiem nenāks par sliktu fiziskajai un emocionālajai veselībai.

 Informācija no portāla LiveScience.com 

Nav komentāru: